meting met toongenerator

Zoek zelf de toonhoogte van uw tinnitus

Alleen u kunt dit

Misschien denkt u dat het meten van een tinnitus beter door een deskundige gedaan kan worden. Dit geldt inderdaad voor metingen waarbij gezocht wordt naar toonhoogten die u niet meer hoort. Hier gaat het niet om een medische meting, maar om een muzikale benadering van uw aandoening. U bent de enige die de tinnitus hoort, dus alleen u bent in staat om te zoeken naar de toonhoogte van uw tinnitus.

Zo werkt het

Wanneer u de oefeningen op deze website heeft uitgeprobeerd, zal het meten van de eigen tinnitus een stuk makkelijker worden. Er is nauwelijks technisch inzicht nodig om uw eigen tinnitus toonhoogte te vinden. Het is echt eenvoudiger dan u in eerste instantie zou denken. Met de toongenerator kan op verschillende manieren gemeten worden. Hieronder ziet u in het instructiefilm welke knoppen gebruikt kunnen worden om de toongenerator aan te sturen.

Eerste instructiefilm (5 minuten)

Vermijd stress

In het begin is het zoeken naar uw tinnitus toonhoogte wat onwennig. Het geluid van de toongenerator komt van 'buitenaf' uw oren binnen, terwijl de tinnitus in uw hoofd al aan het tetteren is. Die twee geluiden bij elkaar kunnen een gevoel van stress oproepen. Het beste is om ontspannen en uitgerust de meting te doen, bijvoorbeeld net nadat u uit bed bent opgestaan. (zie filmpje hieronder)

Maak aantekeningen

Vaak is de eerste meting al de beste voor dat moment. Schrijf daarom die frequenties direct op een papiertje. Het gehoor is snel vermoeid, dus meet nooit langer dan 10 minuten per keer. Let ook op dat het geluidsniveau van de speakers niet te hard staat. Stel dit in op een niveau dat vergelijkbaar is met een normaal gesprek tussen mensen. Hiermee voorkomt u extra gehoorschade en meet u op een veilige en op een ontspannen manier.

Tweede instructiefilm (8 minuten)